Pátek

Duben

18

Valérie

Dobré ráno

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 3451  
Sdílet
| Poslat odkaz

Startovací dávka energie! Ranní show České televize

Poklady a jiné zázraky...

Připravuje TS Ostrava. Moderují Tereza Richtrová a Petr Rajchert.

Je Velký pátek a to se otevírají poklady. Pozvali jsme si moderního hledače pokladů. Také se dějí zázraky. O významu a poselství Velikonoc si proto popovídáme s knězem Marcelem Puvákem. Kromě toho je Mezinárodní den památek a sídel, proto zjistíme, jak to aktuálně vypadá s požárem zničeným beskydským Libušínem a k Velikonocům se vrátíme - zjistíme, co se chystá ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Také ukážeme, jak vyrobit velikonoční slepičky z papíru, u kterých to, že jsou papírové ani nepoznáte! Máme pro vás i slibovaný dárek - tablet. Jeden z vás jej může získat v naší ranní soutěži! Jak? Prozradíme během vysílání. Za minutu šest na Dvojce s Terezkou a Petrem!

Anketní otázka pro dnešní den: Co bylo dříve? Vejce, nebo slepice? Pište na facebook nebo mail rano.ostrava@ceskatelevize.cz

Soutěž

Kterým dnem začal pro křesťany Svatý týden?

  1. Škaredou středou
  2. Velkým pátkem
  3. Květnou nedělí

Správná odpověď byla C.
Svatý týden začal Květnou nedělí.

Výherci

Ivan Kubín, Ostrava

Recepty

Bramborové řízečky s parmezánem, zadušený špenát se smetanou

brambory
vejce vařené i syrové
sůl
mletý pepř
hladkou mouku na trojobal
listový špenát
šalotka
česnek
smetana na vaření
parmezán
olivový olej na smažení

Brambory uvaříme ve slupce do měkka, necháme vychladnout, oloupeme a pomeleme. Přidáme nakrájené vařené vejce, sůl, pepř a 2 syrové žloutky. Vše dobře promícháme a tvoříme řízečky, které obalíme v trojobalu. Smažíme na pánvičce, ponořené v oleji do zlatova. Omyjeme listy čerstvého špenátu a necháme okapat. Rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou šalotku a česnek, zpěníme a nakonec dáme špenátové listy. Lehce orestujeme a zalijeme smetanou. Dochutíme solí a mletým pepřem. Posypeme parmezánem.

Vejce plněná žloutkovou faší a tuňákem – „muchomůrky“

uvařená vejce
tuňák z konzervy
limetka
sůl
bílý pepř
rajčata
rukola
balsamico (balzámový ocet)
bazalkové máslo

Uvařená vejce nakrojíme uprostřed a vyjmeme lžičkou žloutek. Ten rozmícháme s máslem a tuňákem. Dochutíme limetkou, solí a bílým pepřem. Touto směsí plníme vajíčko, ze kterého jsme vydlábli žloutek. Nakonec nahoru přidáme jako klobouček plátek rajčete a vytvoříme „muchomůrku“. Na talíř klademe rukolu, ochucenou balzámovým octem. Doprostřed položíme naplněné vejce. Příloha: toust potřený bazalkovým máslem.

Chat:

Otázky na chat

Máte dotaz na našeho hosta na chatu? Zeptejte se na to, co Vás zajímá.

Kam vyrazit?

Chcete dnešní den vyplnit také kulturou nebo sportem?

Podívejte se na exkluzivní tipy týmu Dobrého rána z 18. 4.

Kalendář akcí »

Pošlete nám tip

Chcete být spolutvůrcem Dobrého rána? Nebo znáte zajímavou osobnost?

Oceníme tipy z Vašeho okolí.

Poslat tip »

Diskuse
  • Franta 18. 4. 2014 17:07

    Dotaz

    Dobrý den, čekal jsem na Kapelu Katapult, proč ve vysílání nebyla? Když jste o nich psali,…

  • johanne 17. 4. 2014 08:31

    "Čistá práce", Terezko! Děkujeme :)

  • Martin 14. 4. 2014 19:12

    "Koučka" Lenka Černá

    Je docela smutné sledovat, jaké rádoby odborníky si zve Česká televize. Uznávám, že chodit …

Vstoupit do diskuse

Stopáž: 150 minut – Rok výroby: 2014 – L  HD
Žánr: Vzdělávání
Tento díl ve vysílání

Živě:

Nastavit připomenutíPřidat do Osobního programuČT2 – pátek 18. 4. – 05:59

Opakování:

Nastavit připomenutíPřidat do Osobního programuČT1 – pátek 18. 4. po půlnoci – 02:55

Další díly ve vysílání
III.24
29
30
IV1
5
6
12
13
18
19
20
Připravujeme

Zahrádka

do přírody s herečkou Ivou Pazderkovou

23. 4. 2014

Ve vodě

s herečkou Michaelou Horkou a režisérem Zdeňkem Zelenkou

24. 4. 2014

Taková normální rodinka

s jedinečnou herečkou Simonou Stašovou

25. 4. 2014