Pátek

Duben

17

Rudolf

Dobré ráno

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 5043  
Sdílet
| Poslat odkaz

Startovací dávka energie! Ranní show České televize

Buďte připraveni!

Moderují Veronika Poláčková a Radek Erben.

Do startu mistrovství světa v ledním hokeji v Ostravě a v Praze zbývá 14 dní. Dnes proto přijde bývalý hokejový reprezentant - Vladimír Vůjtek ml. Jak se mu daří? Na které zápasy přijde fandit osobně? Také se podíváme i do zákulisí příprav šampionátu. Ochutnáme třeba menu pro ruskou Sbornou - uvaří je Vladan Mučka, který bude po dobu mistrovství šéfkuchařem ruského hokejového týmu. Zajímat nás také bude, jak se na mistrovství připravují hasiči, policisté i záchranáři. A celou uniformovanou partu rozzáří slovenská herečka a zpěvačka Katarína Hasprová.

Soutěžit budeme také o misku z naší limitované edice, anketní otázka zní:
Kdo podle Vás letos vyhraje MS v ledním hokeji?
Prozraďte nám to prostřednictvím rano.ostrava@ceskatelevize.cz nebo náš facebook.

Soutěž

Kdo je autorem podoby Boba a Bobka?

  1. Miloš Macourek
  2. Vladimír Jiránek
  3. Radek Pilař

Správná odpověď byla B.
Autorem podoby Boba a Bobka je Vladimír Jiránek.

Výherci

Lubomír Beránek, Praha
Věra Kopčilová, Hulín
Kamila Koptová, Ústí nad Labem

Recepty

Masová soljanka

4 porce

350 g hovězí maso
20 g másla
1,5 dl vody
1 dl zakysané smetany
8 oliv
3 malá rajčata
2 kyselé okurky
1 cibule
2 lžíce rajčatový protlak
1 lžíce kaparů
kousek citrónu
petrželka (kopr)
bobkový list
sůl, pepř

Maso dáme do osolené vody a uvaříme do měkka. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, vmícháme rajčatový protlak, třetinu vývaru z masa a vaříme 5 min. Přidáme polovinu vařeného masa nakrájeného na nudličky, na kostičky nakrájené okurky, kapary, bobkový list, spařená na plátky nakrájená rajčata, zbytek vývaru, sůl, pepř a vaříme ještě cca 10 min. Polévku nalijeme do talíře, do každé porce dáme trochu vypeckovaných oliv, tenký plátek oloupaného citronu a jemně nasekanou petrželku (kopr), zbylé maso podáváme zvlášť.

Pečený jeseter s kroucenou zeleninou a bramborovým pyré a omáčkou z grepu a mrkvového juicu

4 porce

800 g jeseter
1 větší mrkev
1 větší petržel
1 větší cuketa
1 větší lilek
trošku brokolice a květáku
1 mála chilli paprička
sůl, pepř
2 dl olivového oleje
2 červené grepy
2 dl mrkvového juice
stroužek česneku

Bramborové pyré
800 g brambor
50 g másla
2 dl mléka
2 lžičky mascarpone
sůl, pepř

Ze zeleniny vykrájíme vykrajovátkem spirály (nemusí být). Jesetera rozporcujeme (nejlépe na podkovy), osolíme, opepříme a orestujeme na olivovém oleji. Zeleninu dáme do pánve, osolíme, opepříme a orestujeme. Brambory dáme vařit do osolené vody. Po uvaření přidáme teplé mléko s rozpuštěným máslem a rozmixujeme, dosolíme a vmícháme trochu mascarpone. Do kastrůlku nalijeme mrkvový juice, vymačkáme šťávu z grepu, povaříme a přidáme nasekaný česnek s chilli papričkou – zjemníme máslem. Na talíř klademe bramborové pyré s ugrilovaným jeseterem, kroucenou zeleninu a přelijeme omáčkou. Dozdobíme.

Jahodové kostky s kokosem

100 g cukr krupice
4 bílky
80 g polohrubá mouka
50 ml oleje
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
cukr moučka
100 g kokos
jahodový džem
0,5 kg čerstvých jahod

Bílky ušleháme s polovinou cukru do sněhu. Pak opatrně vmícháme zbylý cukr a po lžících přidáváme střídavě olej a mouku. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v předehřáté troubě cca 15 min na 165 °C. Upečený a vychladlý korpus podélně rozřízneme, pomažeme jahodovým džemem, poklademe naplátkované jahody, přikryjeme druhou polovinou korpusu, který shora také pomažeme jahodovým džemem a zasypeme kokosem. Dozdobíme jahodou.

Chat:

Diskuse diváků
  • johanne 16. 4. 2015 08:04

    Anketní otázka: Na máte alergii?

    Alergii pociťuji při neumětelském používání českého jazyka pana Erbena. Když moderátor v telev…

  • uliy 10. 4. 2015 07:48

    Ta Eva Farná mluví nespisovně. Samé takže, zajdem..

  • Jana 9. 4. 2015 07:49

    Soňa mě prostě nesedí

    Já si nemůžu pomoct, ale tato moderátorka mi přijde tak uměla nevim proč. Přijde mi, že má divnou tónin…

Tato diskuse je určena pouze k výměně názorů mezi diváky. Pokud chcete zaslat dotaz nebo připomínku tvůrcům pořadu, obraťte se, prosím, přímo na Českou televizi.

Napsat do televize Vstoupit do diskuse

Stopáž: 150 minut – Rok výroby: 2015 – L  HD
Žánr: Magazín
Tento díl ve vysílání

Živě:

Nastavit připomenutíPřidat do Osobního programuČT2 – pátek 17. 4. – 05:59

Opakování:

Nastavit připomenutíPřidat do Osobního programuČT1 – pátek 17. 4. po půlnoci – 01:45

Další díly ve vysílání
III.30
IV1
4
5
6
11
12
17
18
19
25
26
Připravujeme

Jarní jízda

Andrej Hryc o všem co dělá na jaře :-)

21. 4. 2015

Z jiného soudku

David Deyl nám představí úplně nový videoklip a k tomu živě zahraje!

22. 4. 2015

Flora Olomouc

Živě s olomoucké výstavy květin s olomouckým rodákem Igorem Barešem

23. 4. 2015