Ovocná jídla

Růže z melounu s jablečno-skořicovým kompotem

meloun (galia nebo žlutý cukrový)
jablka
cukr krupice
citron
mletá skořice
máta na ozdobení

Meloun zbavíme kůry, překrojíme na půl a za pomoci lžíce odstraníme semínka. Podélně ukrojíme 3 tenké dlouhé plátky, které vložíme do cukrářské formičky, kterou položíme do středu talíře. Příčně krájíme tenké plátky o průměru 2–3 mm a skládáme po obvodu formičky. Jablka oloupeme zbavíme jadřinců a nakrájíme na velmi malé kostičky. Vložíme do hrnce lehce zalijeme vodou, přidáme cukr, šťávu z citronu a vaříme do měkka. Po vychladnutí promícháme s trochou mleté skořice. Jablečný kompot vložíme do cukrářské formičky k plátkům melounu a formičku odstraníme. Zdobíme čerstvou mátou a ovocem.

Další recepty Celý díl