Maso

Jehněčí hřbet pečený v tramezzini

Očištěné maso osolíme, opepříme a opečeme na pánvi. Osušíme na ubrousku a necháme vychladnout.

4 porce

Kuřecí fáš

650 g vykoštěného a očištěného jehněčího hřbetu
4 pláty tramezzini chlebu
100 g kuřecí fáše s bylinkami
sůl
pepř
1 cl Napoleóna

Vychlazené kuřecí maso vykutrujeme s čerstvou bylinkou, solí, pepřem, Napoleonem. Nakonec zjemníme trochou smetany. Chléb tramezzini potřeme tenkou vrstvou fáší a opatrně zabalíme hřbet. Následovně opečeme v dostatečném množství přepuštěného másla ze všech stran do zlatova. Dopékáme v troubě při teplotě 160 stupňů 4–6 minut dle velikosti masa. Po upečení necháme odpočinout a podáváme. Vhodnou přílohou je grilovaná polenta se zeleninovou ratatouille.

Další recepty Celý díl