Různé

Ruské vejce – dle staré receptury

4 porce

Masový salátek

1 rajče
půlka čerstvé sladké papriky (nejlépe červené papriky)
půlka nastrouhané salátové okurky
snítek tymiánu
snítek oregana
sůl
pepř
200 g mletého masa
4 vejce

Mleté maso v misce rozmělníme, přidáme nakrájené rajče, sladkou papriku, nastrouhanou okurku a vše smícháme. Poté přidáme tymián a oregano. Osolíme, opepříme, promícháme a dáme stranou.

Omáčka Remoulade

1 sekaná sterilizovaná okurka
1 kávová lžička nasekaných kapar
1 nakrájený žampion orestovaný na másle
2 filety sardelky
2 polévkové lžičky majonézy
půlka citrónu
snítek estragonu

Okurku, kapary a žampion smícháme. Přidáme sardelky, majonézu, šťávu z citrónu, snítek estragonu a vše promícháme.

Na ozdobu

kousek uzeného lososa (nejlépe doma vyuzeného)

Servírujeme

Vejce uvaříme (vaříme po dobu 7 minut), oloupeme, rozkrájíme a vložíme na „masový salátek“, ozdobíme uzeným lososem a přelijeme omáčkou Remoulade.

Další recepty Celý díl