Jahodové tiramisu

600 g čerstvých jahod
500 g mascarpone
300 ml smetany ke šlehání
200 g cukrářských piškotů
1 a 1/4 hrnku jahodového džemu
1/3 hrnku pomerančového likéru
2 lžíce cukru krupice
1 lžička vanilkového exktraktu

Smíchejte džem, pomerančový likér a vanilkový exktrakt v misce. Smetanu vyšlehejte do tuha s cukrem a přidejte k mascarpone. Vše spojte v hladký krém. Jahody nakrájejte na tenké plátky. Připravte si nádobu, nebo plech, do kterého budete skládat tiramisu. Na dno nádoby dejte džem, poklaďte piškoty, přidejte opět vrstvu džemu, následuje krém a plátky jahod. Postup opakujte, do vyčerpání surovin. Hotové tiramisu dejte vychladit přes noc do lednice.

Další recepty Celý díl