Skořicový šneci

Těsto

250 ml mléka
2 lžičky cukru moučka
25g kvasnic
400g hladké mouky
1/2 lžičky soli
60g rozpuštěného (ale ne horkého!) másla
2 lžíce cukru moučka

Náplň

50 g změklého másla
3 lžíce tmavého hnědého nebo obyčejného cukru krystal
1,5 lžičky skořice

Poleva

tabulka bílé čokolády
3 lžičky smetany

V míse smícháme mléko se dvěma lžičkami moučkového cukru, kvasnicemi a necháme stát 15 min. Navážíme mouku se 2 lžícemi cukru, přidáme sůl, rozpuštěné máslo, kvásek a vše důkladně zpracujeme v těsto, které necháme přikryté utěrkou na teplém místě nakynout do dvojitého objemu. Až je těsto nakynuté, rozdělíme jej na dva díly. Každý vyválíme v obdélník, na který rozetřeme 50 g rozteklého másla (tak aby šlo rozetírat) a posypeme rovnoměrně cukrem smíchaným se skořicí. Plát srolujeme a krájíme na kousky tlusté 2,5 cm. Ty pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě tak 30 minut kynout.

Troubu předehřát na 220 stupňů – horkovzduch. Pečeme 7-10 minut po upečení dozdobíme bílou čokoládou rozpuštěnou ve smetaně. Necháme zchladnout na mřížce.

Další recepty Celý díl