Ovocná jídla

Borůvková Panna Cotta s šeříkem

2 porce

Šeříkový sirup

1 hrnek šeříkových květů
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek vody

Panna Cotta

200 ml sletany ke šlehání
80 g borůvek
3 plátky želatiny
2 lžíce šeříkového sirupu
2 lžíce cukru moučka
borůvky a šeřík na ozdobu

Všechny suroviny na sirup dejte do hrnce a vařte do zhoustnutí. Poté sirup přeceďte a nechte vychladnout. Můžete jej skladovat v lednici i 3 týdny. Želatinu dejte do studené vody a nechte 10 minut nabobtnat. Mezitím si dejte zbylé suroviny do hrnce a přiveďte k varu, poté vše stáhněte z plotny a rozmixujte do hladka. Pak opět přiveďte smetanu k varu a sundejte z plotny. Želatinu vymačkejte a přidejte do teplé smetany. Ještě teplou tekutinu rozdělte do mističek a nechejte alespoň 2 hodiny vychladit, nejlépe však přes noc.

Panna Cottu servírujte v mističkách, ozdobenou čerstvými borůvkami a květy šeříku.

Další recepty Celý díl