Moučníky a cukroví

Francouzské tousty s ovocem a bazalkovým cukrem

2 porce

4 plátky toustového chleba
2 velká vejce
1/2 hrnku mléka
3 lžíce cukru
špetka soli
špetka skořice
4 lžíce másla
ovoce dle chuti
3 lžíce cukru krupice
2 snítky bazalky

Vejce, mléko, cukr, sůl a skořici dejte do mísy a vše prošlehejte. Na pánvi roztopte na mírném ohni máslo. Chleba si nakrájejte na silnější proužky, ty pak namáčejte v mléce a smažte do zlatova na másle. Listy bazalky a cukr krupici dáme do mixeru a pouze párkrát promixujeme, aby se suroviny spojily a vytvořily tak vlhký cukr. Tousty servírujeme s lesním ovocem a sypyné bazalkovým cukrem.

Další recepty Celý díl