Maso

Tournedoss Rossini

pravá, nejlépe vyzrálá hovězí svíčková
kachní paštika
lanýžové máslo
lanýžový olej
pravé italské lanýže
bílý chléb s tyminánem,
víno
alobal a čerstvébylinky
kvalitní máslo
potravinářský provázek

Připravíme si velmi kvalitní pánev na steaky, maso - hovězí svíčkovou si vytáhneme z lednice, nejlépe hodinu předem, aby měla pokojovou teplotu, totéž uděláme s paštikou, pokud ji kupujeme a nevyrábíme si ji sami. Pánev lehce zakápneme olivovým olejem, přidáme cca 200 g steak z pravé svíčkové, který jsme svázali potravin.provázkem, aby nám tvořil krásný váleček,orestujeme z každé strany cca 2-3minuty. Připravíme si alobal, máslo a bylinky. Steak sundáme z pánve, výpek necháme v pánvi, položíme na alobal, na který jsme dali půl centimetrový plátek másla a hrst čerstvých bylin, na steak uděláme totéž a zabalíme. Vložíme do předem vyhřáté trouby na cca 80 stupňů na 10 minut, aby steak tzv. došel - velmi důležité! Mezitím si připravíme další ingredience a to paštiku, lanýžové máslo a na tenké plátky nakrájené lanýže, případně zdobení. Připravíme si nejlépe hluboký talíř, můžeme ho lehce - svátečně dozdobit a dáme jej také na chvíli do trouby, aby nebyl studený. Vezmeme zpět pánev, ve kterénám zůstal výpek a horkou pánev zacákneme vínem, které se nám báječně spojí s výpekem a vytvoří nezaměnitelnou šťávu plnou výtečných chutí. Steak vytáhneme z trouby, šťávu, která se nám tam vytvořila, vlejeme do výpeku a servírujeme na talíř: nejprve steak - samozřejmě zbavený provázku, paštiku, máslo, lanýže, zdobení, vše lehce zakápneme lanýžovým olejem a mírně přelijeme šťávou z výpeku s vínem. Podáváme s grilovaným bílým chlebem, který můžeme vložit buď pod steak, a nebo do hezké ošatky.

Další recepty Celý díl