Maso

Kuřecí stehno na řebříčku

4 kuřecí stehna
10-12 středních květenství řebříčku obecného (nebo srovnatelné množství pelyňku černobýlu)
2 polévkové lžíce hladké mouky
1/2 litru suchého bílého vína
3 polévkové lžíce oleje na osmažení
sůl
pepř

Předehřejeme troubu na 180 °C. Na pánvičce rozehřejeme tři lžíce oleje. Kuřecí stehna osolíme a lehce poprášíme moukou a zprudka opečeme ze všech stran. Maso naskládáme do pekáče. Na pánvičku k přípečkům přilijeme malou skleničku vína a promícháme, aby se uvolnila šťáva z masa. Přilijeme do pekáčku k masu a dolijeme zbylým vínem. Pečte půl hodiny, přidáme květenství řebříčku a vrátíme do trouby. Za další půl hodinu vyndáme řebříček a šťávu slijeme do rendlíku a provaříme, aby zhoustla. Podáváme s brambory s květinovým máslem dle dostupnosti květů.

Další recepty Celý díl