Maso

Dušená zelenina s krůtím masem po orientálsku

200 g čínské zelí
100 g mrkev
40 g jarní cibulka
80 g krůtích prsou
100 g sójové kuličky
strouhaný zázvor
80 g ananas čerstvý
5 g olej olivový
sójová omáčka
sůl
mletý pepř

Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme. Čínské zelí nakrájíme na nudličky, oloupanou mrkev nastrouháme nahrubo, cibulku nakrájíme na kolečka. Ananas očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Rozžhavíme pánev s olivovým olejem a orestujeme, omyté, naklepané, osolené a opepřené krůtí maso. Pak orestujeme oloupanou, omytou a na kostičky nakrájenou mrkev, přidáme zelí a cibulku na kostičky, opečeme a dochutíme nastrouhaným zázvorem a sójovou omáčkou. Směs dusíme na mírném ohni asi 5 minut. Nakonec přidáme na kousky nakrájený ananas. Hotový krůtí řízek nakrájíme na nudličky. Podáváme s vařenými brambory.

Další recepty Celý díl