Ryby a mořské plody

Siven pečený v papilotě s fenyklem, olivami, tomaty a citronem

200g filetů ze sivena či jiné mořské ryby
1 čerstvý fenykl najemno nakrájený
1 banánová šalotka nakrájena na plátky
3 kaparové jablka se stopkou
citrón
cherry rajčata
olivový olej
máslo
sůl a čerstvě namletý pepř
pečicí papír/alobal
míchaný listový salát na ozdobu

Na rozehřáté pánví či grilu s olivovým olejem si zprudka orestujeme nakrájený fenykl, šalotku, kaparové jablka do krásné zlatavé barvy. Ke konci restovaní přidáme trošičku másla sůl a pepř. Z pečicího papíru si připravíme obdélník, na který si položíme nejdříve 1 okořeněný filet sivena a na něj položíme směs zeleniny, kterou jsme si předem připravili na pánvi či na grilu. Přidáme cherry rajčata. Nahoru na tuhle směs dáme druhou část filetu a vše důkladně zabalíme do pečícího papírů. Vložíme na rozpálený gril na 250°C a pečeme přibližně 12-15 minut. Ryba by neměla být vysušená. Podáváme s míchaným listovým salátkem a citrónem.

Další recepty Celý díl