Maso

Jehněčí tajine se sušenými švestkami a mandlemi

6 porcí

1 kg jehněčí kýta
500 g sušené švestky
250 g madle oloupané
1 cibule
50 cl víno bíle
1/2 lžičky ras el hanout
1/2 lžičky mletý zázvor
muškátový oříšek
1 lžíce olivový olej
1 lžíce stolní olej
sůl
pepř

Nakrájíme maso na kousky, oloupeme a nakrájíme cibuli na plátky. Do tajinu dáme olej, zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso, koření, všechno zlehka orestujeme a zastříkneme vodou a zlehka dusíme cca 1,5 h na mírném ohni. Namočíme švestky do vína a necháme je nabobtnat. Na pánev dáme stolní olej a orestujeme na něm mandle hezky do zlatova. V momentě, kdy je maso, přidáme švestky, posypeme mandlemi a servírujeme.

Další recepty Celý díl