Moučníky a cukroví

Čokoládový koláček s ostružinami a rumem

100 g tmavé čokolády (70%)
200 g smetany (30%)
zrnková káva
100 ml okořeněného cukrového vývaru
50 ml tmavého rumu
citronová kůra
kakao
máslo
moučkový cukr
mouka
žloutek
čerstvé ostružiny

Tartaletka – koláček

Smícháme máslo, moučkový cukr, mouku, žloutek, kakao a necháme těsto odpočinout minimální 4 hodiny. Vypracujeme těsto a vytvoříme koláček, pečeme v troubě cca 25 min při 170°C.

Čokoláda - ganache

Přiveďte k varu smetanu s kávou, přidejte čokoládu a míchejte, dokud nebude krémovitá konzistence.

Sorbet

Smíchejte cukrový vývar s rumem, citronovou kůrou, dejte do mrazáku.

Naplňte koláček čokoládou, ostružinami a sorbetem.

Další recepty Celý díl