Moučníky a cukroví
Čokoládový koláček s ostružinami a rumem
100 g tmavé čokolády (70%)
200 g smetany (30%)
zrnková káva
100 ml okořeněného cukrového vývaru
50 ml tmavého rumu
citronová kůra
kakao
máslo
moučkový cukr
mouka
žloutek
čerstvé ostružiny
Tartaletka – koláček
Smícháme máslo, moučkový cukr, mouku, žloutek, kakao a necháme těsto odpočinout minimální 4 hodiny. Vypracujeme těsto a vytvoříme koláček, pečeme v troubě cca 25 min při 170°C.
Čokoláda - ganache
Přiveďte k varu smetanu s kávou, přidejte čokoládu a míchejte, dokud nebude krémovitá konzistence.
Sorbet
Smíchejte cukrový vývar s rumem, citronovou kůrou, dejte do mrazáku.
Naplňte koláček čokoládou, ostružinami a sorbetem.