Různé

Rizoto z černé rýže s „klobásou“ z mořských plodů

400 g carnaroli rýže
3 cibule
2 stroužky česneku
800 ml rybího vývaru
přírodní inkoust (ze sépie)
parmezán
sůl
pepř
1 lilek
olivový olej
sezamová semínka

Uděláme tradiční italské rizoto - dusíme cibuli a česnek, přidáme rýži, inkoustové barvivo ze sépie a trochu bílého vína. Vlijeme rybí vývar, dokud nebude rýže al dente. Dáme trošku strouhaného parmezánu. Pomalu karamelizujeme lilek na pánvi olivovým olejem, dokud nedostane pěknou tmavou barvu.

Klobása

100 g calamari
100 g sépie
2 cibule
50 g pancetty
200 g bílé ryby
vejce
100 ml smetany (30%)
sůl
pepř
čerstvé bylinky

Klobása z mořských plodů naplníme upravenými ingrediencemi podle receptu.

Další recepty Celý díl