Ryby a mořské plody

Grilovaný losos na salátu z červené čočky

4 porce

800 g losos filet
1 citrón
olivový olej
mořská hrubozrnná sůl
pepř barevný celý mlýnek
tymián čerstvý snítka
300 gčervená čočka
4 lžíce jogurt bílý smetanový
4 okurka sterilovaná střední velikosti
300 g paprika mix žlutá a červená
hladkolistá petržel
sůl, pepř

Červenou čočku den až dva předem namočíme do vody, aby nám změnila a naklíčila. Papriky a okurky nakrájíme na kostičky. Do nakrájené zeleniny vmícháme studenou čočku, solí, pepřem a vmícháme bílý jogurt. Filet lososa osolíme a opepříme a opečeme z obou stran na olivovém oleji se snítkou tymiánu. Filet lososa servírujeme na čočkovém salátu.

Další recepty Celý díl