Maso

Telecí OssoBucco

90 ml olivového oleje
3 červené cibule, nakrájené na tenké plátky
6 stroužků česneku, přepůlených
2 mrkve nakrájené na plátky
3 řapíky nakrájené na menší plátky
12 plátků po 200 g ossobuco (telecí kližka s morkovou kostí čili koleno)
hladká mouka na poprášení
450 ml suchého červeného vína
750 ml masového vývaru
3× 400g konzerva krájených rajčat
5 bobkových listů
svazek tymiánů
citronová kůra
mořská sůl

Troubu předehřejte na 175 ºC. Rozehřejte olivový́ olej ve velkém pekáči a na středním plamenu opékejte cibuli a česnek, celer řapík, mrkev, 8–10 minut dozlatova. Vyjměte a dejte stranou. Telecí poprašte moukou, přebytečnou oklepněte a ve zbylém oleji zprudka opékejte 3–5 minuty dohněda. Vraťte do hrnce česnek a cibuli, zalijte červeným vínem a redukujte asi 2 minuty. Přidejte vývar, rajčata, bobkové listy, tymián, cukr, citronovou kůru, sůl a promíchejte. Zakryjte a nechte dusit v troubě asi dvě hodiny doměkka, jednou obraťte. Podle potřeby podlévejte vývarem.

Další recepty Celý díl