Maso

Klokaní panenka se zeleninovým kuskusem

4 porce

klokaní panenka
blumy
houby
smetana
kuskus
olivový olej
cibule
cherry rajčata
paprika
kari koření
sůl
pepř
máslo

Odblaněnou klokaní panenku si nakrájíme na 4 kousky o váze 150-160 gramů na porci. Maso osolíme, opepříme a vložíme na rozpálenou pánvičku (180 stupňů) s olivovým olejem. Pečeme z jedné strany 2 minuty, poté obracíme panenku a opět pečeme 2 minuty. Očištěné blumy si zvlášť nakrájíme na kostky a rozdusíme na másle, cca 5 minut. Přidáme čerstvé houby, nakrájené na plátky, a společně dusíme dalších 5 minut. Nakonec přidáme smetanu a výpek z panenky, vše lehce společně provaříme. Mezi tím uvaříme zvlášť kuskus v osolené vodě (kuskus je uvařený během 5 minut). Na rozpálený olej na pánvi si dáme cibuli. Cibuli zpěníme dozlatova a lehce opečeme, přidáme kari koření a zalijeme vývarem. Přidáme čerstvé papriky, nakrájené na nudličky. Rajčata lehce podusíme (do křupava), nakonec vložíme uvařený kuskus. Vše promícháme a servírujeme.

Další recepty Celý díl