Ovocná jídla

Smažené jablíčka v těstíčku se skořicovým cukrem a oříšky

4 jablka
mleté oříšky
sezonní ovoce

Těstíčko

150g hladké mouky
1 vejce
5 polévkových lžic mléka
1/2 lžičky mleté skořice
1 vanilkový cukr
sůl

Omyté jablka si oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky o síle 1 cm. Z mléka, vejce, hladké mouky a soli si připravíme husté těstíčko. Jablka v něm obalíme a smažíme do zlatova na rozpáleném oleji. Po usmažení vyjmeme, necháme dobře odkapat a lehce vychladnout. Následně obalíme ve směsi vanilkového cukru a skořice. Nakonec posypeme směsí mletých oříšků a můžeme dozdobit čerstvým sezonním ovocem.

Další recepty Celý díl