Ryby a mořské plody

Losos na omáčce

čerstvý filet z lososa
čočka
mladý špenát,
citron
červenou cibulku
hrubozrnnou hořčici
olivový olej extra virgine
med
citron
sůl
pepř

Čočku propláchneme a v mírně osolené vodě uvaříme do měkka. Poté scedíme. Filet lososa osolíme a opepříme a na rozehřáté pánvi s olivovým olejem restujeme asi 3 minuty, otočíme a restujeme další 3 minuty. Poté vložíme lososa do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů po dobu 6-8 minut. Na pánev si přidáme trochu nasekané červené cibulky, olivový olej a zpěníme. Přidáme předvařenou čočku, osolíme, opepříme a znovu přidáme olivový olej. Necháme zvolna prohřát asi 5 minut. Poté vmícháme lístky čerstvého špenátu. Z medu, hořčice, olivového oleje, citronové šťávy si vyšleháním připravíme dresink, který osolíme a opepříme. Na talíř naservírujeme čočku se špenátem, přidáme lososa a přelijeme dresinkem.

Další recepty Celý díl