Ryby a mořské plody

Grilovaný keříkovec s pomerančovou omáčkou, pečená řepa na olivovém oleji, smažená rýže s koriandrem

filé z keříkovce
mořská sůl
čerstvý pepř
máslo
olivový olej
červená řepa
bazalka
citron
pomeranč
pomerančový džus
rýže
koriandr

Na nahřátém másle si velmi krátce opečeme filé z ryby, kterou jsme si předem osolili a opepřili. Následně vložíme do předem rozehřáté trouby na 160 stupňů a krátce dopečeme. Červenou řepu očistíme a nakrájíme na měsíčky. Zprudka opečeme na olivovém oleji a následně osolíme mořskou solí, opepříme a v troubě upečeme do měkka. Rýži si uvaříme v osolené vodě do poloměkka a následně opečeme na olivovém oleji a ke konci přidáme na jemno nasekaný koriandr. Omáčku připravíme z čerstvé pomerančové šťávy, pomerančového džusu a pomerančové dužiny. Vše spolu krátce povaříme a dle potřeby trochu zahustíme solamylem.

Další recepty Celý díl