Saláty

Mrkvový salát s grepem a jogurtovou zálivkou

4 porce

2 grepy
1 mrkev
2 řapíkaté celery
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce lískových ořechů

Grepy oloupejte, odplaňte, odpeckujte a nakrajejte na malé kousky. Šťávu, která vyteče, zachyťte. Mrkev očistěte a nakrájejte nahrubo. Očištěný celer nakrájete na drobné plátky. Mrkev a olej zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete.

Zálivka

2 lžíce olivového oleje
4 lžíce smetanového jogurtu
1 lžíce balsamicového oleje
1 lžíce cukru
1 jarní cibulka
sůl
pepř

Olivový olej promíchejte s jogurtem, balsamico octem, cukrem a šťávou z grepu. Přidejte nasekanou cibulku, osolte a opepřete. Na talíř položte tvarovací kroužek, naplňte jej do poloviny nasekaným grepem a druhou polovinu naplňte mrkvovo-celerovou směsí, přelijte zálivkou a posypte drcenými ořechy.

Další recepty Celý díl