Saláty

Jarní listový salát s melounem a jogurtovou espumou

4 porce

50 g Dubový salát
50 g Frisse salát
50 g Rosso
50 g Čerstvá rukola
1 polévková lžíce francouzská hořčice
4 zelené chřesty
4 bílé chřesty
olivový olej
1 polévková lžíce třtinového cukru
citrónová šťáva z 1/2 citrónu
balsamico
sůl, pepř
50 g meloun cantaloupe
50 g meloun vodní
2 polévková lžíce dýňových semínek
1 Bio bílý jogurt
31 % živočišná smetana

Listové saláty očistíme a natrháme ručně na menší tvary, a dochutíme dresinkem, který uděláme z olivového oleje, hořčice, balsamica, třtinového cukru, soli, pepře. Na talíř naaranžujeme směs dochucených salátů, poklademe melouny očištěné od pecek, pokrájené na kostky cca 2x2 cm. Směs ochuceného jogurtu nalijeme do šlehačkové bomby a podáváme z ní…

Espuma

Bio jogurt rozředíme čerstvou smetanou a dochutíme solí, pepřem, olivovým olejem.

Další recepty Celý díl