Saláty
Jarní salát s roastbeefem a křepelčími vajíčky
4 porce
směs lístkových salátů (polníček, rucola, šťovík…)
8 křepelčích vajec
300 g hovězí vysoký roštěnec
7 paliček zeleného chřestu
1 vařená červená řepa
Dresing
100 g zakysaná smetana
100 g bílý jogurt
šťáva z půlky citrónu
citrónová kůra
50 ml olivový olej
sůl
pepř
velkolistá petržel
Prvně si připravíme roastbeef. Hovězí roštěnec opepříme, osolíme a potřeme dijonskou hořčicí. Poté jej opečeme na pánvi a dopékáme v troubě při 140 st. 30 min. Necháme jej vychladit a krájíme na tenké plátky. Křepelčí vejce uvaříme v páře 20 min. Na mísu naklademe salátové lístky, vařenou řepu, plátky roastbeefu, křepelčí vejce. Ingredience na zálivku promíchejte a polijte salátovou mísu. Můžete ozdobit různými květy.