Zeleninová jídla

Zelený chřest s ředkvičkami

4 porce

1-2 svazky chřestu
půl svazku pažitky
1 smetanový sýr
180 ml bílého jogurtu
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
1 citron
2 svazky ředkviček
sůl, pepř

V misce promíchejte jogurt se smetanovým sýrem a nasekanou pažitkou. Poté přidejte okapané maso tuňáka, okyselte citronem, osolte a opepřete, dejte na chvíli vychladit do lednice. Z chřestu odřízněte tuhý konec a sloupněte tvrdou slupku. Chřestové hlavičky svažte motouzem a dejte na cca 15 minut vařit do osolené vody. Po uvaření chřest prolijte studenou vodou, aby si uchoval barvu. Ředkvičky nakrájejte na tenká kolečka. Na talíře rozdělte chřest, přelijte ho připravenou omáčkou a položte na něj kolečka ředkviček. Posypte zbytkem pažitky a ještě lehce připepřete a osolte.

Další recepty Celý díl