Ryby a mořské plody

Mořský vlk pečený v papilotě s fenyklem, citrónem a kapary

200 g filetů z mořského vlka
1 čerstvý fenykl
1 banánové šalotky nakrájené na plátky
3 kaparové jablka se stopkou
citrón
cherry rajčata
předvařené jarní brambory
olivový olej
máslo
sůl a čerstvě namletý pepř
pečicí papír
míchaný listový salát na ozdobu

Na rozehřáté pánví s olivovým olejem si zprudka orestujeme nakrájený fenykl, šalotku, kaparové jablka do krásné zlatavé barvy. Ke konci restovaní přidáme trošičku másla sůl a pepř. Z pečicího papíru si připravíme obdélník na, který si položíme nejdříve 1 okořeněný filet mořského vlka na něj položíme směs, kterou jsme si předem připravili z fenyklu. Přidáme cherry rajčata a předvařený brambor. Nahoru na tuhle směs dáme druhou část filetu a vše důkladně zabalíme do pečícího papírů. Vložíme do rozpálené trouby na 190 °C a pečeme přibližně 12-15 minut. Ryba by neměla být vysušená. Podáváme s míchaným listovým salátkem a citróném.

Další recepty Celý díl