Maso

Kebapčeta

1 kg mletého masa - 50% hovězí, 50%vepřové
5-10g mletý nebo drcený kimion – římský kmín
mletý černý pepř
čubrica – saturejka
2dl vody nebo minerálky
sůl

Najemno mleté maso dáme do mísy, přidáme koření – čerstvě mletý černý pepř,

drcený kimion, před drcením nasypeme kimion na suchou pánev a lehce ho upražíme,

zvýrazníme tak jeho chuť, čubricu, podle chuti osolíme a přilijeme vodu nebo minerálku. Promícháme a hněteme tak dlouho, až maso vodu úplně vstřebá. Při grilování tak zůstane maso pěkně šťavnaté. Směs necháme asi hodinu v chladničce odležet.

Vytvarujeme stejnoměrné válečky asi 2,5cm silné a 10 cm dlouhé.

Na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi opékáme cca 2 min. po každé straně.

Maso má být dozlatova opečené a proužky od grilu dobře patrné.

Nesmí být ani přepečené, ani suché.

Podáváme s ljutenicí nebo apetitkou.

Další recepty Celý díl