Ryby a mořské plody

Bramborové noky se smetanové omáčce s koprem a kousky lososa

4 porce

1kg uvařených brambor ve šlupce
300g hrubé mouky
3 vejce
sůl
600g lososa

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Smícháme s vejce a přidáme sůl. Na závěr vmícháme mouku, aby těsto bylo dobré konzistence. Vyválíme tenkou šišku a nasekáme kartou na malé noky. Uvaříme v osolené vodě. Noky můžeme zamrazit pro pozdější použití.

omáčka:

1 střední cibule
600ml smetany
špetka muškátového ořechu
sůl pepř
máslo
kopr

Nakrájemnou cibulku na jemno osmažíme na másle a přidáme kopr. Vše zalijeme smetanou a provaříme dokud smetana nezhoustne. Přidáme sůl a muškátový ořech.

Nazávěr na pánvi orestujeme kousky osoleného lososa. omáčku smícháme s noky a nahoru položíme rybu.

Další recepty Celý díl