Maso

Pošírovaný králičí hřbet v sušené slanině s dýňově-amaretovými raviolkamii a dresinkem z granátového jablka

180 g očištěných čerstvých králičích hřbetů
5 g sušené slaniny Panchetta
tymián
sůl a čerstvě namletý pepř
potravinářská folie

dýňovo-amaretové pyré

200 g upečené máslové dýně s koriandrem
2 šalotky
1 stroužek česneku
tymián
10 g máslo
strouhanka na zahuštění
2 dcl amareta (mandlový likér)
sůl a pepř

Těsto na těstoviny

550 g semolinové mouky (nebo mouky 00)
4 celé vejce
6 žloutků
2 polévkové lžíce oleje olivového extra virgin
sůl

Dresink z granátového jablka

100 g třtinového cukru
1 dcl červeného vína
1 granátové jablko

Očištěné a opláchnuté králičí hřbety si okořeníme solí, pepřem, tymiánem a olivovým olejem. Poté na rozvinutou potravinářskou folii rozložíme plátky sušené slaniny, abychom do ni mohli zabalit okořeněného králíka. Takto připravené válečky pevně stáhneme do folie a na obou koncích uděláme uzel, aby nám neunikla žádná tekutina. Vložíme do vody, která má cca 75-80 °C (nesmí nám vařit) a necháme lehce pošírovat 25 minut. Můžeme podávat s dýňovo-amaretovými raviolkami.

Další recepty Celý díl