Pošírovaný králičí hřbet v sušené slanině s dýňově-amaretovými raviolkamii a dresinkem z granátového jablka
180 g očištěných čerstvých králičích hřbetů
5 g sušené slaniny Panchetta
tymián
sůl a čerstvě namletý pepř
potravinářská folie
dýňovo-amaretové pyré
200 g upečené máslové dýně s koriandrem
2 šalotky
1 stroužek česneku
tymián
10 g máslo
strouhanka na zahuštění
2 dcl amareta (mandlový likér)
sůl a pepř
Těsto na těstoviny
550 g semolinové mouky (nebo mouky 00)
4 celé vejce
6 žloutků
2 polévkové lžíce oleje olivového extra virgin
sůl
Dresink z granátového jablka
100 g třtinového cukru
1 dcl červeného vína
1 granátové jablko
Očištěné a opláchnuté králičí hřbety si okořeníme solí, pepřem, tymiánem a olivovým olejem. Poté na rozvinutou potravinářskou folii rozložíme plátky sušené slaniny, abychom do ni mohli zabalit okořeněného králíka. Takto připravené válečky pevně stáhneme do folie a na obou koncích uděláme uzel, aby nám neunikla žádná tekutina. Vložíme do vody, která má cca 75-80 °C (nesmí nám vařit) a necháme lehce pošírovat 25 minut. Můžeme podávat s dýňovo-amaretovými raviolkami.