Polévky

Polévka Tom Ka Kai

4 porce

4 stroužky česneku
2 kuřecí stehna
0,5 l silného kuřecího vývaru
4 shi take houby
20 g galangánu, můžeme nahradit čerstvým zázvorem
čerstvý koriandr
1 limeta
2 polévkové lžíce rybí omáčky
2 čerstvé červené chilli
4 šalotky
2 větší mrkve
1,5 dl kokosového mléka
1 jarní cibulka
4 limetové listy
1 svazek citrónové trávy

Kuřecí skelety a stehna opláchneme a dáme vařit do studené vody na silný vývar. S citrónovou trávou a limetovými listy, česnekem a zázvorem. Dále očistíme půlku chilli papriček od semínek a vložíme do vývaru. Vývar přecedíme a vložíme do něj pokrájené kuřecí stehno, bez kůže. Mrkev, šalotku, jarní cibulku a houby, vše nakrájené na juliene. Dochutíme rybí omáčkou, kokosovým mlékem, sekaným chilli, limetovou šťávou a čerstvým koriandrem.

Další recepty Celý díl