Moučníky a cukroví

Tažený závin s jablky

5 porcí

Těsto

60 g vody
8 g olivového oleje
špetka soli
150 g hladké mouky
2 vejce na potření

Vše smícháme dohromady v hladké těsto, uděláme bochánek a potřeme olivovým olejem, aby neoschl. Necháme 2 hodiny odpočinout.

Náplň

600 g jablek
100 g fruktózového cukru
50 g rozinek
lžička skořice
50 g lískových oříšků

Oloupeme jablka, nakrájíme na kostičky, osladíme cukrem, přidáme upražené nastrouhané oříšky, rozinky a skořici.

Těsto vyválíme, poklademe připravenou směsí a stočíme jako roládu. Konec těsta potřeme vejcem, aby se nám závin nerozlepil, a tímto spojem dáme závin dolů. Vršek závinu potřeme také vejcem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme do zlatova (cca 10-15 minut).

Další recepty Celý díl