Saláty

Variace trhaných salátů

5 porcí

500 g variace salátů
olivový olej
150 g bílého jogurtu
sklenička kapary
sůl
bílý pepř
šťáva z jednoho citronu
vinný ocet
15 křepelčích vajíček
8 žampionů
25 g výhonků z červené řepy

Saláty opereme a natrháme. Připravíme si dresink tak, že rozmixujeme kapary v jogurtu a dochutíme solí, bílým pepřem, vinaigrettem a citrónovou šťávou.

Vejce zamícháme v ochucené vodě se solí a vinaigrettem. Žampiony orestujeme na olivovém oleji a dochutíme solí a bílým pepřem.

Připravený okapaný salát smícháme s olivovým olejem a položíme na talíř, posypeme restovanými žampiony a ozdobíme miskou s dresinkem, vejci a výhonkami z červené řepy.

Další recepty Celý díl