3–4 porce

250 g lososa bez kůže
20 g zeleného čaje
5–10 g mořské soli
2 listy bobkového listu
1 snítka tymiánu
fenykl
cibule
česnek
dřevěné peletky
kapary
crème fraîche

1. V misce smícháme na kousky nakrájenou bulvu fenyklu, cibuli, rozdrcený česnek, tymián, bobkový list a mořskou sůl. Zalijeme vodou a vložíme filet z lososa. Necháme odležet přes noc v lednici.

2. Vytáhneme lososa z marinády a necháme 20 minut před uzením odpočinout.

3. Do hrnce vsypeme dřevěné peletky smíchané se zeleným čajem (dodá lososovi krásnou vůni), vložíme mřížku a na ni položíme lososa. Zakryjeme alobalem, do kterého uděláme dírku cca 1x1 cm kvůli regulaci kouře. Udíme asi 20 minut podle velikosti filetu a požadovaného stupně prouzení.

4. Podáváme s kapary, crème fraîche, focacciou a grilovaným chlebem.

Další recepty Celý díl