Moučníky a cukroví

Kynuté švestkové knedlíky se švestkovým ragú

Kynuté švestkové knedlíky

500 g polohrubé mouky
25 g čerstvých kvasnic
2 vejce
2 žloutky
špetka soli
2–3 dl mléka dle potřeby
švestky vypeckované

Z kvasnic, vlažného mléka a špetky cukru uděláme kvásek, který necháme vykynout. Mouku, sůl, vejce a žloutky zamícháme s kváskem a podle potřeby přidáme mléko na vláčné těsto. Necháme nakynout na dvojnásobek objemu. Na lehce pomoučeném stole, v lehce pomoučených rukách, tvarujeme knedlíky plněné vypeckovanou švestkou. Opět necháme lehce nakynout a vaříme ve vodě nebo na páře 12–15 minut podle velikosti.

Švestkové ragú

švestky
červené víno
skořice
pomerančová kůra

Nakrájené švestky rozvaříme s vínem, celou skořicí a pomerančovou kůrou.

Na zdobení

tvaroh

Další recepty Celý díl