Pátek

Září

01

Linda / Samuel

Dobré ráno

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 10  
Sdílet
| Poslat odkaz

Startovací dávka energie! Ranní show České televize

Ještě máme prázdniny!

Moderují Veronika Poláčková a Petr Rajchert.

Prvního září - možná dnes půjdete ještě koupit s dítětem aktovku do školy. Jak ji vybrat, aby správně seděla na zádech a nezatěžovala páteř, poradí fyzioterapeutka. Zjistíme také, kde je nejvíce bakterií: na klice od dveří? V látkovém kapesníku? Na madlech v hromadné dopravě? Také uděláme vazby kytic v barokním stylu a pozveme na akci Zažít baroko. Řeč dále bude o drogové prevenci. Některá města totiž nabízí rodičům bezplatně testy na detekci návykových látek u dětí. A přijde bývalá hlasatelka, také scenáristka, dokonce studovaná kytaristka a hlavně současná moderátorka pořadu Sama doma Martina Vrbová.

Soutěžit budeme opět o hrnek z naší limitované edice.
Otázka zní: Vzpomínáte si na vaši první aktovku? Prozraďte nám to třeba zprávou na rano.ostrava@ceskatelevize.cz nebo přes náš profil na Facebooku.

Soutěž

V kolik hodin začíná pořad ČT Sama doma?

  1. v půl jedné
  2. v půl dvanácté
  3. za minutu šest

Správná odpověď byla A.
Sama doma začíná v půl jedné.

Výherci

Vlasta Jíravová, Rokycany
Jana Měchurová, Náchod
Dagmar Chaloupková, Týniště nad Orlicí

Recepty

Česnekové Velouté, lilkové chutney a konfitovaný králičí hřbet

4 porce

125 g česnek
125 g máslo
500 g brambory
250 ml čerstvé smetany 31%
čerstvý tymián
500 ml silného kuřecího vývaru
sůl, pepř
4 plátky penchetta
100 g králičí hřbet
200 g lilek
100 g jablko
150 g cukr krystal

Zprudka opečená kachní prsa, pyré z červené řepy, nakládaná cibule a ostružiny

200 g kachní prsa
sůl a pepř
tymián
170°C 15‘ – poté 5‘
spolu s ostružinami

Marináda na cibulky
1 l voda
500 ml červený vinný ocet
1 skořice
20 g medu
hřebíček
badyán
sůl
20 g máslo
85°C – 2 hodiny

Puré červená řepa
celá řepa
rozmarýn
týmián
rock salt
česnek = 1 řepa = 1 stroužek
pomace oil

Jednotlivě zabalit, 175°C cca 24 hod doměkka. Oloupat překrájet. Termomix 6 minut dohladka Přepasírovat přes nejjemnější síto a potom dosolit.

Cremaux z mléčné čokolády s malinami a espuma z lískových ořechů

8-10 porcí

150 g hořké čokolády
100 g mléčné čokolády
1 a 1/4 šálku smetany 31%
3/4 šálku plnotučného mléka
4 žloutky
4,5 lžíce cukru
1/8 lžičky soli
2 plátky želatiny
70 g máslo

Svařit smetanu s mlékem. Žloutky, cukr, sůl vyšlehat do pěny. Vmíchat do svařené smetany a cca 1 minutu provařit dokud nám směs nezkremovatí. Poté směs nalít na čokoládu s máslem a dostatečně spolu promíchát. Po ochlazení přidat nabobtnanou želatinu. Přelít do mističek. Před servírováním nechat vychladnout cca 2 hodiny.

Espuma z lískových ořechů
500 ml smetana
50 g nutela
50 g cukr
5 g pro espuma cold

Chat:

Diskuse diváků
  • Zdeňka Muchová 22. 9. 2017 08:08

    používání jednoho slova

    Dobrý den, vážení, prosím kdo máte tu možnost řekněte Vašim mladým moderátorům, aby v řeči používali krásné slovo "d…

  • Mačeřonka 19. 9. 2017 14:47

    Je PřeCzendlíkováno!

    Nemohu se zbavit dojmu že fráter Czendlik byl nedávno v DR z Ostrau. Kdy se ten ch…

  • Hugo 13. 9. 2017 15:01

    Upoutávky

    Nejvíce tento pořad kazí ty otravné upoutávky.

Tato diskuse je určena pouze k výměně názorů mezi diváky. Pokud chcete zaslat dotaz nebo připomínku tvůrcům pořadu, obraťte se, prosím, přímo na Českou televizi.

Napsat do televize Vstoupit do diskuse

Stopáž: 150 minut – Rok výroby: 2017 – L  HD
Žánr: Zábava | Vzdělávání
Tento díl ve vysílání

Živě:

Nastavit připomenutíPřidat do Osobního programuČT2 – pátek 1. 9. – 05:59

Opakování:

Nastavit připomenutíPřidat do Osobního programuČT1 – pátek 1. 9. po půlnoci – 02:20

Další díly ve vysílání
Připravujeme

Pozdě, ale přece

Velvyslanec Zélí z Lotranda a Zubejdy - herec Jaroslav Sypal!

26. 9. 2017

Co víme, rádi povíme

Na ranní kávu přijde herec Mojmír Maděrič.

27. 9. 2017