Středa

Srpen

23

Sandra

Dobré ráno

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 15  
Sdílet
| Poslat odkaz

Startovací dávka energie! Ranní show České televize

Tajnou řečí

Moderují Veronika Poláčková a Radek Erben.

Tajnou řeč zvířat odtajní psí psycholog z pořadu ČT Kočka není pes Rudolf Desenský. Probereme i druhou řadu tohoto magazínu, která se právě natáčí. Léto je časem kukuřic, proto je připravíme v kuchyni - vařené, pečené, grilované - nechte se inspirovat. Ke zvířatům se vrátíme, konkrétně k hadům. Bojíte se? Odborník na plazy - herpetolog poradí, co dělat, když nějakého hada potkáme v přírodě. Přijdou i zdravotničtí záchranáři, zajímat nás bude zákulisí práce telefonních operátorů na tísňové lince. A humor plný lékařského ponaučení přinese do vysílání i sexuolog Radim Uzel.

Soutěžit budeme opět o hrnek z naší limitované edice.
Otázka zní: Vaše zážitky s domácími mazlíčky? Prozraďte nám to třeba zprávou na rano.ostrava@ceskatelevize.cz nebo přes náš profil na Facebooku.

Soutěž

Kde se vyskytuje nejvíce druhů jedovatých hadů na světě?

  1. Austrálie
  2. Afrika
  3. Jižní Amerika

Správná odpověď byla A.
Nejvíce druhů jedovatých hadů se vyskytuje v Austrálii.

Výherci

Blahoslav Richtár, Tísek
Michal Jágr, Plzeň
Renata Levíčková, Plzeň

Recepty

Chilli con carne

1 cibule
4 stroužky česneku
1 chilli paprička
olivový olej
200 g mleté hovězí
100 g rajčatový protlak
200 g bílé fazole v nálevu
200 g červené fazole v rajčatech
150 g zlaté kukuřice
sůl
pepř

Cibulový základ s česnekem a chilli orestujeme dosklovata. Přidáme maso, sůl a pepř. Čtyři minuty restujeme, potom přidáme protlak a také orestujeme. Poté zavaříme fazole a nakonec kukuřici. Vše provaříme a dochutíme. Podáváme se zakysanou smetanou, plátky čerstvého chilli a opečenou bagetou.

Kuřecí prso s kukuřičnou polentou a grilovanou zeleninou

2 porce

2 kuřecí prsa
půl cukety
půl lilku
červená cibule
červená paprika
žlutá paprika
100 g zlaté kukuřice
200 g instantní polenty
200 ml zeleninového vývaru
sůl
pepř
tymián
olivový olej

Kuřecí prso nasolíme, opepříme a orestujeme na pánvi. Potom vložíme do rozehřáté trouby na 210°C na 10 minut. Zeleninu nakrájíme na kostičky a na rozehřátém olivovém oleji orestujeme se snítkou tymiánu. Nakonec přidáme kukuřičná zrnka. V rendlíku zavaříme zeleninový vývar, osolíme a postupně za stálého míchání přidáváme polentu. Pozor rychle houstne. Je hotová do 5 minut. Můžeme přidat oříšek másla na zjemnění. Taktéž podáváme s jogurtovym dipem.

Kukuřičné placky

200 g kukuřičné mouky
100 ml vody
2 vejce
sůl
koriandr
100 g zlaté kukuřice

Vše smícháme dohromady, aby vznikla konzistence bramborového placku. Opékáme na olivovém oleji dozlatova. Podáváme s jogurtovym dipem.

Jogurtový dip
200 g bílého jogurtu
lžíce olivového oleje
sůl
půl limety
2 stroužky česneku
tymián
koriandr

Chat:

Diskuse diváků
  • Tereza 18. 10. 2017 07:45

    Pisen

    Ondro děkuji za písničku 18.10. K mým narozeninám. To mi udělalo udělal radost.: -))))) Te…

  • Pošusta 11. 10. 2017 09:23

    Ostravská fašírka

    Kdybych měl po ruce program zájezdových divadel a koncertů v Ostravě a okolí na tento týden, klidně by…

  • Tomáš 10. 10. 2017 09:38

    Inkluze

    Inkluzi prosadily v parlamentu neziskové organizace, podporované ze zahraničí (G.Sor…

Tato diskuse je určena pouze k výměně názorů mezi diváky. Pokud chcete zaslat dotaz nebo připomínku tvůrcům pořadu, obraťte se, prosím, přímo na Českou televizi.

Napsat do televize Vstoupit do diskuse

Stopáž: 150 minut – Rok výroby: 2017 – L  HD
Žánr: Zábava | Vzdělávání
Tento díl ve vysílání

Tento díl pořadu v současnosti nevysíláme. Můžete si však nechat zaslat zprávu, pokud se objeví v aktuálním vysílání:

Nastavit připomenutí

Starší data vysílání najdete kliknutím na následující odkaz.

Další díly ve vysílání
Připravujeme

Nanovo

V pátek přivítáme ve studiu herce Jiřího Vyorálka a kapelu Mirai!

20. 10. 2017