Pátek

Březen

17

Vlastimil

Dobré ráno

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 20  
Sdílet
| Poslat odkaz

Startovací dávka energie! Ranní show České televize

Až naprší...

Moderují Veronika Poláčková a Petr Rajchert.

Pro náš zdraví a život je velmi důležitá voda. Všichni to víme, ale bereme to jako samozřejmost, ale bez vody žít prostě nejde. Právě o ní se dnes budeme bavit s meteorologem. Na mnoha místech Evropy se oslavuje svátek svatého Patrika. My jsme se inspirovali a v kuchyni připravíme jídla ze zelených surovin a také výrobu domácího rostlinného mléka. Tanečnice nám ve studiu předvedou pravé irské tance a pozveme i na mezinárodní festival rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio. A ještě nám pro dobrou ranní náladu živě zazpívá a představí svůj nový klip zpěvák Martin Chodúr.

Soutěžit budeme také o hrnek z naší limitované edice.
Otázka zní: Jaký taneční styl máte nejraději? Prozraďte nám to třeba zprávou na rano.ostrava@ceskatelevize.cz nebo přes náš profil na Facebooku.

Soutěž

Jak se nazývá voda, která má koncentraci solí na pomezí mezi vodou mořskou a sladkou?

  1. brakická
  2. brachitická
  3. ledová

Správná odpověď byla A.
Voda, která má koncentraci solí na pomezí mezi vodou mořskou a sladkou, se jmenuje braktická.

Výherci

Blahoslav Rychtář, Tísek
Veronika Hrochová, Velký Vřešťov
Radka Kubištová, Sobotka

Recepty

Losos v jarní rolce s wasabi piškotem a miso vývarem, koriandr

norský losos
spring roll těsto
jarní cibulka
rybí omáčka
vejce
wasabi prášek
hladká mouka
kypřící prášek
miso pasta
zázvor
citronová tráva
rybí bujon
želatina

Těsto potřeme vajíčkem, naplníme směsí lososa, citronové trávy, jarní cibulky, zázvoru a osmažíme. Podáváme s wasabi piškotem a miso vývarem.

Hrášková espuma s mátou a vinným octem, křupavé vejce

hrášek mražený
smetana 33%
sůl
pepř bílý
vinný bílý ocet
máta čerstvá
vejce
hladká mouka
panko strouhanka

Hrášek spaříme, ochutíme kořením a bylinkami. Vložíme se šlehačkou do šlehačkové láhve a ušleháme. Podáváme s vejcem smaženým ve strouhance.

Jehněčí kotletka s krustou z pečených kaštanů, bramborová kaše s uzeným okurkem, grilovaný černý kořen, madeira demiglase

jehněčí hřebínek
sůl
pepř
rostlinný olej
jedlé kaštany
máslo
strouhanka panko
petržel
brambory
mléko
okurek
olivový olej
černý kořen
mléko
telecí omáčka
madeira víno

Jehněčí zatáhneme na pánvi. Poté vložíme s kaštanovou směsí do trouby. Podáváme s bramborovou kaší, grilovaným černým kořenem a uzeným okurkem.

Kakaové ravioly s pistáciemi, slaným karamelem a limetkovým sýrem

kakao prášek
semolina mouka
žloutek
vejce
pistácie
cukr
rickota sýr
demerara cukr
máslo
smetana
vanilka
sůl
Philadelfia sýr
imetka

Z kakaa, mouky žloutku a vejce uděláme těsto. Těsto plníme směsí pistácii se sýrem riccota, smetanou, vanilkou, sýrem Philadelfia a cukrem. Podáváme se slaným karamele.

Chat:

Diskuse diváků
  • Pepa Novák 21. 3. 2017 10:22

    A je mi zase špatně...

    ... když vidím, že ČT pozvala do středečního DR dalšího klíčového exponenta totalitního komunis…

  • Eva 21. 3. 2017 08:18

    Pochvala pro všechny

    Zaráží mě, co všechno lidem vadí. Dobré ráno je skvělé v Brně i v Ostravě. Kdo se nechce dívat, …

  • Michal Horčáček 13. 3. 2017 15:41

    Bufet Dobré ráno

    Měl jsem při návštěvě herce Nového pocit, že se přišel do studia ostravské ČT zadarmo najíst. Na…

Tato diskuse je určena pouze k výměně názorů mezi diváky. Pokud chcete zaslat dotaz nebo připomínku tvůrcům pořadu, obraťte se, prosím, přímo na Českou televizi.

Napsat do televize Vstoupit do diskuse

Stopáž: 150 minut – Rok výroby: 2017 – L  HD
Tento díl ve vysílání

Živě:

Nastavit připomenutíPřidat do Osobního programuČT2 – pátek 17. 3. – 05:59

Opakování:

Nastavit připomenutíPřidat do Osobního programuČT1 – pátek 17. 3. po půlnoci – 02:25

Další díly ve vysílání
Připravujeme

Kuriózně!

Jak se daří herci Janu Potměšilovi?

29. 3. 2017

Zlaté české ručičky

Herečka Andrea Kerestešová zve na soutěž Dívka České republiky!

30. 3. 2017

Mezinárodně

Dobrá rána slovenské kapely Desmod!

31. 3. 2017