Úterý

Březen

14

Rút / Matylda

Dobré ráno

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 14  
Sdílet
| Poslat odkaz

Startovací dávka energie! Ranní show České televize

Okořeníme si ráno?

Moderují Veronika Poláčková a Petr Rajchert.

Jaro sice nám klepe na dveře, ovšem alergici se moc neradují. Alergoložka nám poradí, jak rozeznat alergii od běžného nachlazení a jak přečkat jarní pyly. S přicházejícím teplem více větráme a hmyz to bere jako výzvu nastěhovat se k nám do domácnosti. Entomolog nám řekne, jak si s nálety hmyzu poradit. V kuchyni si dnes poradíme i bez trouby a varné desky, připravíme studenou kuchyni. A jak to máte s kořením? Také používáte to nejzákladnější? Řekneme si, k čemu se hodí i méně známé druhy. Nové album a pozvánku na turné přinese osobně kapela Mňága a Žďorp - letos slaví 30 let na scéně!

Soutěžit budeme také o hrnek z naší limitované edice.
Otázka zní: Jaké je vaše oblíbené koření? Prozraďte nám to třeba zprávou na rano.ostrava@ceskatelevize.cz nebo přes náš profil na Facebooku.

Soutěž

Odkud pochází zakládající jádro skupiny Mňága a Žďorp?

  1. Vsetín
  2. Valašské Meziříčí
  3. Vyškov

Správná odpověď byla B.
Mňága a Žďorp pochází z Valašského Meziříčí.

Výherci

Jaroslav Babica, Praha
Libor Šoc, Přerov
Jaroslav Knotek, Habrovany

Recepty

Bulharský tarator - okurková polévka

jogurt
voda
česnek
sůl
pepř
kopr
okurek
olivový olej

Hustý jogurt rozředíme s vodou. Následně nastrouháme okurek a ochutíme solí,pepřem, koprem a česnekem. Podáváme jako studenou polévku.

Plněný uzený losos jablečno-celerovým salátem

uzený losos
řapíkatý celer
jablka
majonéza
zakysaná smetana
sůl
pepř
listové saláty
kaviár
citron

Očištěný celer nakrájíme na malé kostičky spolu s očištěnými jablky. Zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme chvilku odstát. Přebytečnou vodu slejeme. Přidáme majonézu a zakysanou smetanu a vše lehce promícháme. Plníme za pomocí hrnečku nebo formičky do malých báboviček a podáváme na listovém salátu spolu s citronem a kaviárem.

Míchaný salát se sušenou šunkou a dresinkem ze sladké hořčice

variace listových salátů
cherry rajčátka
okurek
paprika
sušená šunka
med
sladká hořčice
mořská sůl
lanýžový olej

Listové saláty si pečlivě umyjeme a očistíme. Okurek a rajčátka si nakrájíme na plátky. Vše spolu smícháme, přidáme pečenou papriku s mořskou solí a lanýžovým olejem. Posypeme nakrájenou sušenou šunkou a zakápneme dresinkem z medu a hořčice.

Avokádový salát s karambolou a pomeranči

avokádo
karambola
pomeranč
mango
rukola
šalotka

Ovoce pečlivě omyjeme, oloupeme a očistíme. Krájíme na plátky a vrstvíme spolu na talíř. Následně přidáme rukolu a najemno nakrájenou šalotku a přelijeme dresinkem.

Dresing
citron
olivový olej
sůl
pepř

Do olivového oleje přidáme citronovou šťávu a dochutíme solí a pepřem.

Chat:

Diskuse diváků
  • Pepa Novák 21. 3. 2017 10:22

    A je mi zase špatně...

    ... když vidím, že ČT pozvala do středečního DR dalšího klíčového exponenta totalitního komunis…

  • Eva 21. 3. 2017 08:18

    Pochvala pro všechny

    Zaráží mě, co všechno lidem vadí. Dobré ráno je skvělé v Brně i v Ostravě. Kdo se nechce dívat, …

  • Michal Horčáček 13. 3. 2017 15:41

    Bufet Dobré ráno

    Měl jsem při návštěvě herce Nového pocit, že se přišel do studia ostravské ČT zadarmo najíst. Na…

Tato diskuse je určena pouze k výměně názorů mezi diváky. Pokud chcete zaslat dotaz nebo připomínku tvůrcům pořadu, obraťte se, prosím, přímo na Českou televizi.

Napsat do televize Vstoupit do diskuse

Stopáž: 150 minut – Rok výroby: 2017 – L  HD
Tento díl ve vysílání

Živě:

Nastavit připomenutíPřidat do Osobního programuČT2 – úterý 14. 3. – 05:59

Opakování:

Nastavit připomenutíPřidat do Osobního programuČT1 – úterý 14. 3. po půlnoci – 02:20

Další díly ve vysílání
Připravujeme

Kuriózně!

Jak se daří herci Janu Potměšilovi?

29. 3. 2017

Zlaté české ručičky

Herečka Andrea Kerestešová zve na soutěž Dívka České republiky!

30. 3. 2017

Mezinárodně

Dobrá rána slovenské kapely Desmod!

31. 3. 2017