Pondělí

Únor

03

Blažej

Dobré ráno

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 0  
Sdílet
| Poslat odkaz

Startovací dávka energie! Ranní show České televize

(Hyper)aktivně

Moderují Petr Rajchert a .

Českým školákům začalo tradiční kolečko jarních prázdnin. Pokud řešíte, co s dětmi a vnoučaty, aby se nenudily - určitě se dívejte! Primář a psycholog Miroslav Novotný poradí, jak dětem organizovat volno. Uvaříme si pravou prázdninovou snídani a potrénujeme tělo u zajímavé odnože bojového umění Krav maga. Pokud máte o jarním volnu v plánu třeba lyže, povíme vám, jak chránit oči proti slunci i sněhu a co dělat ve chvíli, kdy se nám nepříjemně rosí brýle. A kromě toho zpěvák Láďa Křížek a jeho skupina Kreyson se vrací na českou hudební scénu - nabídneme tedy jeden rockerský comeback.

Anketní otázka pro dnešní den: Co děláte nejraději? Pište na facebook nebo mail rano.ostrava@ceskatelevize.cz

Soutěž

Který panovník u nás přesunul hlavní prázdniny na červenec a srpen?

  1. Josef II.
  2. Karel IV.
  3. Marie Terezie

Správná odpověď byla A.
Hlavní prázdniny přesunul na červenec a srpen Josef II.

Výherci

Václav Šorf, Praha
Silva Matoušková, Štěpánovice
Lada Richterová, Neratovice

Recepty

Sandwich s bylinkovou nádivkou a kuřecím masem

toustový chléb
kuřecí prsa
sůl
majonéza
ledový salát
máslo
strouhanka
cibule
mix bylinek (tymián, rozmarýn, šalvěj, oregano, bazalka)
rajče

Celé kuřecí prso osolíme, opečeme na pánvi a dáme dopéct do trouby na 160 stupňů na cca 12-15 minut. Následně z trouby vyjmeme a necháme vychladnout. Na větším množství másla si opečeme do růžova na jemno nakrájenou cibuli, přidáme nasekané bylinky a strouhanku. Vše spolu pečlivě promícháme a necháme vychladnout. Vznikla nám bylinková nádivka pro sandwich. Toustový chléb lehce pomažeme majonézou, položíme ledový salát, rajče, na druhý krajíček chleba dáme bylinkovou nádivku a na tenké plátky nakrájené kuřecí prsa. Vše složíme do sebe.

Topinky z bílého chleba se sýrem mozzarella

olivový olej
bílý chléb
mozzarella
sůl
vejce
hladká mouka

Z bílého chleba odkrojíme kůrky a nakrájíme na stejně velké tvary, nejlépe čtverce. Mezi 2 krajíčky vložíme sýr mozzarella. Okraje namočíme ve vodě a několikrát obalíme v mouce. Následně si rozšleháme vejce s trochou soli. Chleba namočíme na cca 1 hodinu do vajec. Smažíme na olivovém oleji do zlatova. Můžeme dozdobit lístkem bazalky.

Porridge – ovesná kaše

300 ml mléka
120 g ovesné vločky
sůl
20 g hnědý cukr
med

Do mléka přidáme ovesné vločky a dáme vařit na mírný plamen. Následně lehce osolíme a přidáme hnědý cukr. Vaříme, dokud nám kaše nezhoustne. Následně odstavíme ze sporáku a necháme 1 minutu odpočívat. Podáváme s medem.

Chat:

Diskuse diváků
  • Lucie 22. 6. 2017 07:53

    Šance, ale...

    Dobrý den, jsem platící divák Tv a vzhledem k úrovni, kterou pořad Dobré ráno nabízí, občas pochytím i něco…

  • Jiří Frolík 21. 6. 2017 22:33

    Hodnocení

    Konečně se podařilo ČT sestavit 2 dvojice moderátorů, každá z nichž se výborně doplňuje. Považuji za …

  • Markéta 21. 6. 2017 15:27

    Dobrý den, Musím říct, že jsem taky nadšená z moderátorské dvojice, strašně jim to spolu sluší, jde…

Tato diskuse je určena pouze k výměně názorů mezi diváky. Pokud chcete zaslat dotaz nebo připomínku tvůrcům pořadu, obraťte se, prosím, přímo na Českou televizi.

Napsat do televize Vstoupit do diskuse

Stopáž: 150 minut – Rok výroby: 2014 – L  HD
Žánr: Vzdělávání
Tento díl ve vysílání

Tento díl pořadu v současnosti nevysíláme. Můžete si však nechat zaslat zprávu, pokud se objeví v aktuálním vysílání:

Nastavit připomenutí

Starší data vysílání najdete kliknutím na následující odkaz.

Další díly ve vysílání
Připravujeme

Proti proudu

V úterý rozčeří naše vysílací vody skvělá a charismatická herečka Valérie Zawadská.

27. 6. 2017

Španělské ráno

Tanečník Jan Onder, flamenco a španělská kuchyně!

28. 6. 2017

Východ

Herečka Irena Máchová je nejen talentovaná a krásná, ale má taky srdce na pravém místě. Spolupracuje totiž s Nadačním fondem Sudička, který společně s jeho ředitelkou Hanou Ulmanovou představí ve čtvrtečním Dobrém ránu.

29. 6. 2017