Pondělí

Únor

03

Blažej

Dobré ráno

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 0  
Sdílet
| Poslat odkaz

Startovací dávka energie! Ranní show České televize

(Hyper)aktivně

Moderují Petr Rajchert a Tereza Richtrová.

Českým školákům začalo tradiční kolečko jarních prázdnin. Pokud řešíte, co s dětmi a vnoučaty, aby se nenudily - určitě se dívejte! Primář a psycholog Miroslav Novotný poradí, jak dětem organizovat volno. Uvaříme si pravou prázdninovou snídani a potrénujeme tělo u zajímavé odnože bojového umění Krav maga. Pokud máte o jarním volnu v plánu třeba lyže, povíme vám, jak chránit oči proti slunci i sněhu a co dělat ve chvíli, kdy se nám nepříjemně rosí brýle. A kromě toho zpěvák Láďa Křížek a jeho skupina Kreyson se vrací na českou hudební scénu - nabídneme tedy jeden rockerský comeback.

Anketní otázka pro dnešní den: Co děláte nejraději? Pište na facebook nebo mail rano.ostrava@ceskatelevize.cz

Soutěž

Který panovník u nás přesunul hlavní prázdniny na červenec a srpen?

  1. Josef II.
  2. Karel IV.
  3. Marie Terezie

Správná odpověď byla A.
Hlavní prázdniny přesunul na červenec a srpen Josef II.

Výherci

Václav Šorf, Praha
Silva Matoušková, Štěpánovice
Lada Richterová, Neratovice

Recepty

Sandwich s bylinkovou nádivkou a kuřecím masem

toustový chléb
kuřecí prsa
sůl
majonéza
ledový salát
máslo
strouhanka
cibule
mix bylinek (tymián, rozmarýn, šalvěj, oregano, bazalka)
rajče

Celé kuřecí prso osolíme, opečeme na pánvi a dáme dopéct do trouby na 160 stupňů na cca 12-15 minut. Následně z trouby vyjmeme a necháme vychladnout. Na větším množství másla si opečeme do růžova na jemno nakrájenou cibuli, přidáme nasekané bylinky a strouhanku. Vše spolu pečlivě promícháme a necháme vychladnout. Vznikla nám bylinková nádivka pro sandwich. Toustový chléb lehce pomažeme majonézou, položíme ledový salát, rajče, na druhý krajíček chleba dáme bylinkovou nádivku a na tenké plátky nakrájené kuřecí prsa. Vše složíme do sebe.

Topinky z bílého chleba se sýrem mozzarella

olivový olej
bílý chléb
mozzarella
sůl
vejce
hladká mouka

Z bílého chleba odkrojíme kůrky a nakrájíme na stejně velké tvary, nejlépe čtverce. Mezi 2 krajíčky vložíme sýr mozzarella. Okraje namočíme ve vodě a několikrát obalíme v mouce. Následně si rozšleháme vejce s trochou soli. Chleba namočíme na cca 1 hodinu do vajec. Smažíme na olivovém oleji do zlatova. Můžeme dozdobit lístkem bazalky.

Porridge – ovesná kaše

300 ml mléka
120 g ovesné vločky
sůl
20 g hnědý cukr
med

Do mléka přidáme ovesné vločky a dáme vařit na mírný plamen. Následně lehce osolíme a přidáme hnědý cukr. Vaříme, dokud nám kaše nezhoustne. Následně odstavíme ze sporáku a necháme 1 minutu odpočívat. Podáváme s medem.

Chat:

Diskuse diváků
  • Pepa Novák 21. 3. 2017 10:22

    A je mi zase špatně...

    ... když vidím, že ČT pozvala do středečního DR dalšího klíčového exponenta totalitního komunis…

  • Eva 21. 3. 2017 08:18

    Pochvala pro všechny

    Zaráží mě, co všechno lidem vadí. Dobré ráno je skvělé v Brně i v Ostravě. Kdo se nechce dívat, …

  • Michal Horčáček 13. 3. 2017 15:41

    Bufet Dobré ráno

    Měl jsem při návštěvě herce Nového pocit, že se přišel do studia ostravské ČT zadarmo najíst. Na…

Tato diskuse je určena pouze k výměně názorů mezi diváky. Pokud chcete zaslat dotaz nebo připomínku tvůrcům pořadu, obraťte se, prosím, přímo na Českou televizi.

Napsat do televize Vstoupit do diskuse

Stopáž: 150 minut – Rok výroby: 2014 – L  HD
Žánr: Vzdělávání
Tento díl ve vysílání

Tento díl pořadu v současnosti nevysíláme. Můžete si však nechat zaslat zprávu, pokud se objeví v aktuálním vysílání:

Nastavit připomenutí

Starší data vysílání najdete kliknutím na následující odkaz.

Další díly ve vysílání
Připravujeme

Kuriózně!

Jak se daří herci Janu Potměšilovi?

29. 3. 2017

Zlaté české ručičky

Herečka Andrea Kerestešová zve na soutěž Dívka České republiky!

30. 3. 2017

Mezinárodně

Dobrá rána slovenské kapely Desmod!

31. 3. 2017