Osoby a obsazení

Aneta Krejčíková
Aneta Krejčíková

Maruška

Půvabná, mladá dívka, studentka hudební konzervatoře. Nejvíc času tráví se svým dědečkem a cvičeným psem Gejlou. Touží potkat hodného a krásného muže, nejlépe kudrnatého blonďáka, a prožít s ním opravdovou lásku, jakou zná z knížek a romantických filmů. Chce se jako ostatní dívky v jejím věku líbit, moderně se oblékat, odjet na dovolenou. Chce žít jako ostatní. Jenomže věci se dějí tak trochu jinak, než vypadají…


Petr Nárožný
Petr Nárožný

Vlastimil

Maruščin dědeček je jediný člověk na světě, kterého Maruška má. Vnuččiny touhy chápe, ale přirozeně o ni má strach. Snaží se ji chránit, všude ji doprovázet, a to i do obchodu s luxusním prádlem, protože si nechce připustit, že Maruška je už dospěla. Ovšem děda sám prožívá i jiné radosti. Setká se totiž po letech se svojí dávnou láskou Libuškou.


Vlastimilova platonická láska už z dob studií na gymnáziu. Mezi dávnými spolužáky to znovu zajiskří. Jenže Libuška svádí boj nejen s nemocí, ale také s policií, neboť jí hrozí trestní stíhání. Je totiž nejstarší dealerkou marihuany v Čechach.


Maciej Cymorek
Maciej Cymorek

Marek

Kudrnatý sympaťák s krásným hlasem se ani trochu nepodobá vysněnému idolu Marušky. Marek se Marušce nějaký čas uctivě dvoří, oba se do sebe bezhlavě zamilují a prožijí svoji „bezstarostnou jízdu“, romantickou dovolenou ve dvou. Ovšem návrat domů převrátí jejich životy naruby…


Maruščin kamarád žijící v sousedním bytě. Právě prožívá vášnivý, ovšem „zakázaný“ vztah. A když všechno „praskne“, nastává pro Honzu peklo. Jeho ambiciózní matka se rozhodne, že to z „těchto“ vztahů vyléčí.


Honzíkova matka a úspěšná manažerka, vezme rázně synovu budoucnost do svých rukou. Pochopitelně proti jeho vůli. Sama však v manželství není spokojená a všechno zlé přehazuje na svého uťáplého manžela Karla.


Bývalý fotbalista, dnes už jen správce hřiště. Kdysi býval opravdu dobrý. Dnes mu zbylo zapálení pro fotbal už jen s pivem v ruce u televize. Jeho žena ho neustále peskuje, kárá a obviňuje ze synovy orientace. Karel se však snaží syna chápat a podporovat, ať je, jaký je. Je to přece jeho syn.


Rudolf Hrušínský
Rudolf Hrušínský

Pan Jehlička

Vlastimilův kolega z práce, tzv. PRDUCH (pracující důchodce), který si vždy umí se vším poradit a všechno zařídit. A tak ochotně radí i Vlastimilovi. Kromě toho, že všechno zná a ví, neustále obdivuje a někdy i obletuje ženy – pokud možno ve věkové kategorii 20–70 let.