Maso

Smažené jehněčí kotletky

Rodinný recept Václava Pštrose ocení milovníci nevšedních chutí. Jako příloha k jehněčím kotletám se připravuje směs z uzeného hovězího jazyka, domácích hříbků na kyselo, vaječných bílků a nakládaných okurek.

Václav Pštros
kuchař

Václav Pštros


800 g jehněčích kotlet
200 g bílých hříbků
200 g hovězího uzeného jazyka
50 g rybízové zavařeniny
2 vařená vejce
nakládané domácí okurky
vejce, strouhanka, šunka a hladká mouka (na obalení kotlet)
olej na smažení

Jehněčí kotletky naklepeme a obalíme v hladké mouce, vajíčku a strouhance, kam jsme dali nakrájenou šunku. Osmažíme na oleji a dáme na ubrousek.

Na druhou pánev si dáme kousek másla a přidáme vařený uzený jazyk nakrájený na proužky, naložené hříbky a nakrájené okurky. Směs osolíme a prohřejeme.

Nakonec přidáme nakrájený uvařený bílek a lžíci rybízové zavařeniny. Promícháme a servírujeme jako přílohu k smaženým kotletkám.

Další recepty Celý díl