Maso
Pečená jehněčí kýta na rozmarýnu a česneku s celerovobramborovým pyré
Pečená jehněčí kýta na rozmarýnu a česneku s celerovo-bramborovým pyré. To je specialitka na závěr od šéfkuchaře Václava Pštrose.
Jehněčí kýta
2,5 kg jehněčí kýty
12 ks větviček rozmarýnu
2 - 3 hlavičky česneku
olej na potírání
Troubu předehřejeme na 220 °C, do masa uděláme zářezy a do každého zasuneme rozmarýn a česnek. Maso potřeme olejem, osolíme hrubou solí a dáme do trouby na 15 minut. Potom snížíme teplotu na 160 a dopečeme. Vyndáme a necháme odpočinout pod alobalem 15 - 30 minut.
Celerovobramborové pyré
1 ks bulvy celeru
4 ks brambor
špetka muškátu
Uvaříme celer a brambory, přidáme máslo, vše rozmačkáme, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátu.
Jarní zeleninu prohodíme na másle na pánvi a servírujeme na talíř.