Ryby a mořské plody

Kapr ve vinné marinádě se sýrovou omáčkou a fazolovými lusky

Kapra na marinádě se sýrovou omáčkou a fazolovými lusky přijde uvařit Ing. Václav Milota.

600 - 800 g kapří filet
sůl, pepř
cibule
suché bílé víno
bylinky (např. šalvěj, rozmarýn, bazalka)
olivový olej
citron
sladká šlehačka
tavený sýr
hladká mouka
třtinový cukr
fazolové lusky
česnek
máslo
slanina

Kapří filety opepříme a osolíme, do pekáče dáme olivový olej, citronovou šťávu z jednoho citronu, 2 - 3 dcl kvalitního bílého vína, větší cibuli nakrájenou na kroužky, posypeme nakrájenými bylinkami a necháme marinovat 30 - 60 minut.

V misce rozetřeme tavený sýr se šlehačkou a moukou, později přidáme slitou marinádu z pekáče a důkladně rozmícháme.

Pekáč s kaprem otočeným kůží dolů vložíme do vyhřáté trouby, rybu jemně posypeme třtinovým cukrem a pečeme asi 20 minut. Poté přidáme rozmíchanou marinádu se sýrem a šlehačkou a pečeme dalších 10 až 15 minut. Fazolové lusky krátce povaříme, opláchneme studenou vodou, dáme do pánve s rozehřátým máslem a česnekem a restujeme. Lze přidat i nadrobno nakrájenou slaninu.

Další recepty Celý díl