Maso

Plněné taštičky Gyóza

Tomio Okamura uvaří další japonskou specialitu. Plněné taštičky se zeleninou se jmenují gyóza.

Tomio Okamura
politik

Tomio Okamura

* 4. 7. 1972


Taštičky

Těsto na gyózu se prodává už hotové ve speciálních japonských prodejnách.
200 g vepřového nebo kuřecího mletého masa
100 g zelí nebo čínského zelí
50 g natě jarní cibulky, česneku nebo nastrouhaný zázvor
sůl, pepř
lžíce oleje

Omáčka

Sojová omáčka s rýžovým octem a sezamovým olejem

Nadrobno pokrájíme zelí, nať cibulky, česnek nebo zázvor (nastrouháme) a vše dobře promícháme s mletým masem. Osolíme, opepříme. Doprostřed taštičky (kterou jsme nechali rozmrznout) umístíme trochu masové směsi, okraj těsta dokola namočíme prstem trochou vody, přehneme napůl a okraje slepíme. Nakonec okraje přitlačujeme prsty k sobě a vytvoříme vlnky. Klademe na pánev, kde jsme rozehřáli olej a zprudka přibližně 1 minutu gyózu zespoda opečeme. Pozor, neobracíme! Pak přilijeme asi 100 ml vody, oheň ztlumíme a přiklopíme pokličkou. 4 – 5 minut napařujeme. Pak ihned servírujeme. Do malé mističky si dáme trochu omáčky a taštičku do ní namáčíme.

Další recepty Celý díl