PolévkyRecepty z knihy

Polévka z černé čočky

Do naší kuchyně zavítá Tereza Bebarová. Můžeme si spolu s ní uvařit chutnou netradiční polévku.

Tereza Bebarová
herečka

Tereza Bebarová

* 8. 7. 1975


balení černé čočky
olej
1 cibule
2 stroužky česneku
římský kmín
koření garam masalá
mleté chilli
500 ml zeleninového vývaru
250 ml kokosového mléka
1 brambora
1 mrkev
drcená rajčata
sůl
mletý pepř
citronová šťáva
čerstvý koriandr

Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme lžičku římského kmínu, větší lžičku drceného kmínu a garam masalá a chilli dle chuti. Přilijeme půl litru horkého vývaru, kokosové mléko. Dále přidáme propláchnutou černou čočku a drcená rajčata. Necháme probublávat na mírném ohni a mezitím oloupeme a na kostičky nakrájíme bramboru a mrkev a přidáme do polévky. Opepříme a necháme vařit 20 - 30 minut. Na závěr dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Na talíři ozdobíme čerstvým koriandrem.

Další recepty Celý díl