Těstoviny
Bramborové noky s medvědím česnekem
Vařit budeme s Jiřím Králem. Dnes kuchyni provoní bramborové noky s medvědím česnekem.
500 g brambor
2 žloutky
100 g hladké mouky
50 g parmezánu
200 g medvědího česneku
olivový olej
sůl, bílý pepř
Oloupané uvařené brambory nastrouháme, přidáme 2 žloutky, 100 g mouky, osolíme, přidáme nastrouhaný parmezán a rychle zamícháme. Po částech rozválíme na dlouhé válečky, ty rozkrájíme na menší kousky, z kterých tvoříme noky - uválíme šištičku a trochu zmáčkneme vidličkou. Nok vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 2 minuty. Noky vylovíme děrovanou naběračkou a přimícháme k nim celé listy medvědího česneku. Podáváme s hoblinkami parmezánu.