Ryby a mořské plody
Treska po čínsku
V naší kuchyni bude znovu vařit Pavel Nový. Tentokrát se s námi podělí o recept na výbornou smaženou rybu na čínský způsob.
treska
wasabi pasta
česnek
olej
pálivá paprika
sladká paprika
sůl, pepř
mouka
Do ryby uděláme po celé délce zářezy s rozestupy zhruba na šířku prstu. Do zářezů vložíme wasabi pastu a nasekaný česnek. Celou rybu osolíme. V misce smícháme mouku s pálivou a sladkou paprikou, pepřem nebo jiným kořením, které máme rádi. Na pánvi rozpálíme olej. Rybu po menších kouscích obalíme v kořeněné mouce a dáme na pánev. Zprudka osmažíme.
orestovaná zelenina
rajčata
barevné papriky
cibule
olej
Zeleninu orestujeme na pánvi a servírujeme společně s rybou.