Ryby a mořské plody

Kapr na zelenině

Na závěr upraví Jiřina Bohdalová s herečkou Martinou Hudečkovou kapra i pro ty, kterým ryby zrovna nevoní. Ale protože jsou zdravé, jíst by se měly, tak opečený kapr na zelenině se sojovou omáčkou je vlastně taková schovka pro rybu.

Martina Hudečková
herečka

Martina Hudečková


jeden kapr (nejlépe stažený)
dvě červené papriky
dvě žluté papriky
dvě mrkve
čtyři cibule
jedna hlava česneku
sůl
pepř
paprika
worcestrová omáčka
sojová omáčka

Na olejem vymaštěný pekáč klademe kapra nakrájeného na podkovy či menší kousky. Každý kus zvlášť osolíme, opepříme a posypeme paprikou.

Celé zasypeme na tenké proužky nakrájenými paprikami, cibulí, mrkví a též na plátky nakrájeným česnekem. Zalijeme worcestrovou omáčkou. Vložíme do rozpálené trouby.

Asi po 30 minutách prudšího pečení se opatrně pokusíme kapra umístit zespod navrch na zeleninu (aby získal také opečenou krustičku) a zalijeme sojovou omáčkou. Pečeme přibližně dalších 20 minut.

Podávat se může s bramborami, ale nejlépe s chlebem.

Další recepty Celý díl