Sladkou klasiku  větrník, věneček a banánek s krémem upečeme v cukrárně, která je těmito mlsky proslulá. Naše kroky povede cukrářka, paní Martina Novotná.

Těsto

½ l vody
160 g oleje
400 g hladké mouky
10 vajec
sůl

Do hrnce nalijeme půl litru vody, přidáme lžičku soli, 150 g oleje a dáme vařit. Pak přidáme 400 g hladké mouky a směs se musí vymíchat (restovat). Po vychladnutí pomalu přimícháme ušlehaná vejce a nakonec ještě šlehačem zpracujeme na jemno.

Plech potřeme olejem (ne pečící papír). Cukrářský sáček s rozřezanou trubičkou naplníme těstem a stříkáme větrníky nebo věnečky (průměr asi 6 cm) do kolečka.

Náplň

Připravíme si klasický pudink ze dvou sáčků vanilkového pudinku. Do vystydlého krému zašleháme 120 g másla. Ze 2 dílů krému a 1 dílu šlehačky připravíme žloutkovou šlehačku.

Větrníčky upečeme a rozkrojíme. Dolní část stříkáme žloutkovou šlehačkou. Horní díl namáčíme v tekuté čokoládě (kterou jsme si připravili ve vodní lázni). Větrníčky pocukrujeme moučkovým cukrem.

Slaná varianta: náplň z rozšlehané lučiny s trochou mléka a nastrouhaným sýrem či šunkou.

Další recepty Celý díl