Houby

Karbanátky z hlívy ústřičné

Na návštěvě u Romana Zejdy, jehož hoby je pěstování hlívy ústřičné, se Jiřina Bohdalová zajímala nejen o to, jak si ji každý z nás můžeme doma vypěstovat, ale s hostitelem z této zdravé houby připravila i velmi chutné karbanátky.

½ kg kloboučků hlívy ústřičné
1 cibule
150 g anglické slaniny
1 rohlík
mléko
majoránka
2 stroužky česneku
sůl
pepř
strouhanka
polévková lžíce hořčice
vejce

Hlívu ústřičnou vaříme 25 minut, scedíme a na masovém strojku umeleme spolu se stroužky česneku. Mezitím si osmahneme anglickou slaninu, pak přidáme nakrájenou cibulku. Přidáme do umleté směsi, osolíme a opepříme. Postupně přidáme lžíci hořčice, majoránku a vajíčko. Rohlík, který jsme předem namočili do mléka, vymačkáme a dáme do směsi, kterou zahustíme strouhankou. Připravíme si malé bochánky, které obalíme ve strouhance a na oleji smažíme do zlatova.

Další recepty Celý díl